Dieet en voedingsadvies

Professioneel voedingsadvies nodig op maat van jouw levensstijl? Medisch centrum ReMeDi helpt je graag verder, van klinisch dieet tot sportdieet!
Samen werken aan een nieuw begin
Gezonde voeding

Het voedingsschema voor jouw levensstijl

Bij het woord “dieet” denk je misschien aan strenge voedingsschema’s en vooral niets meer mogen eten. In realiteit is ‘je dieet’ een veel ruimer begrip. Het is jouw levensstijl, jouw methode, jouw visie. Het is geen strafbankje maar een leerschool: werken aan je leefwijze is werken aan je dieet.

Ons voedingsadvies is altijd wetenschappelijk onderbouwd en volledig afgestemd op jouw medische achtergrond. Samen stellen we je dieet op punt!

Van sportdiëtist tot klinisch diëtist

Onze dieet- en voedingscoach, Hannes, heeft steeds met jou het eerste contact. Hij is de best geplaatste persoon om te beslissen of je voldoende hebt aan coaching of nood hebt aan meer structureel onderbouwd medisch dieetadvies. Dit alleszins geheel in functie van jouw verhaal en met de nadruk op jouw noden. Samen met hem stippel je een volledig plan van aanpak uit. 
Gezond dieet
Wil je gewoon wat supervisie en sturing, dan begeleidt Hannes je verder, de diëtist. Ben je al sportief aangelegd en sukkel je met wat energetische problemen, wat overtollig buikvet of andere sportieve diëtetiekproblemen, dan werk je aan de hand van een sportdieet. Heb je diabetes, een schildklieraandoening of andere ziektebeelden, dan begeleidt hij je ook op klinisch vlak.

Er wordt altijd eerst samen met jou gekeken waarom je aan je gewicht wil werken en wat je concrete doelen zijn. Uiteraard is het ook belangrijk om je levensstijl in kaart te brengen, je dagindeling, hoe je je vrije tijd spendeert en zo voort. Pas dan kan jouw coach een gezond voedingsschema opstellen op maat van jouw wensen en noden.
Afspraak met dieetcoach

Ontmoet jouw voedingscoach

Maak alvast een afspraak voor een start-up inclusief gesprek met de voedingscoach (geen verplichting). Je kan ook een start-up sportweek nemen zonder begeleidend gesprek.

Om een zo nauwkeurig mogelijk beeld te schetsen, raden we je wel aan om je eetpatroon in een dagboekje bij te houden en die info mee te nemen naar het gesprek (bijvoorbeeld aan de hand van je smartphone).
Maak een afspraak