Dieet en voedingsadvies

Professioneel voedingsadvies nodig op maat van jouw levensstijl? Medisch centrum ReMeDi helpt je graag verder, van klinisch dieet tot sportdieet!
Samen werken aan een nieuw begin
Gezonde voeding

Het voedingsschema voor jouw levensstijl

Bij het woord “dieet” denk je misschien aan strenge voedingsschema’s en vooral niets meer mogen eten. In realiteit is ‘je dieet’ een veel ruimer begrip. Het is jouw levensstijl, jouw methode, jouw visie. Het is geen strafbankje maar een leerschool: werken aan je leefwijze is werken aan je dieet.

Ons voedingsadvies is altijd wetenschappelijk onderbouwd en volledig afgestemd op jouw medische achtergrond. Samen stellen we je dieet op punt!

Van sportdiëtist tot klinisch diëtist

ReMeDi heeft 3 verschillende niveau’s van voedingsbegeleiding. Onze voedingscoach, Kevin, heeft steeds met jou het eerste contact. Als kinesitherapeut en voedingscoach is hij de best geplaatste persoon om te beslissen of je voldoende hebt aan coaching of nood hebt aan meer structureel onderbouwd medisch dieetadvies. Op zijn aanraden zal hij je daarna eventueel doorsturen naar onze sportdiëtist of naar de klinisch diëtiste. Misschien zelfs naar de mental coach, mochten er eerder psychologische problemen aan de grondslag van je gewicht liggen. Dit alleszins geheel in functie van jouw verhaal.
Gezond dieet
Wil je gewoon wat supervisie en sturing, dan begeleidt Kevin je verder, de voedingscoach. Ben je al sportief aangelegd en sukkel je met wat energetische problemen, wat overtollig buikvet of andere sportieve diëtiekproblemen, dan kom je bij de sportdiëtist terecht. Heb je diabetes, een schildklieraandoening of andere ziektebeelden, dan kom je bij de klinisch diëtiste terecht.

Er wordt altijd eerst samen met jou gekeken waarom je aan je gewicht wil werken en wat je concrete doelen zijn. Uiteraard is het ook belangrijk om je levensstijl in kaart te brengen, je dagindeling, hoe je je vrije tijd spendeert en zo voort. Pas dan kan een van onze coaches een gezond voedingsschema opstellen op maat van jouw wensen en noden.
Afspraak met dieetcoach

Ontmoet jouw voedingscoach

Maak alvast een afspraak voor een start-up inclusief gesprek met de voedingscoach (geen verplichting). Je kan ook een start-up nemen zonder begeleidend gesprek.

Om een zo nauwkeurig mogelijk beeld te schetsen, raden we je wel aan om je eetpatroon in een dagboekje bij te houden en die info mee te nemen naar het gesprek (bijvoorbeeld aan de hand van je smartphone).
Maak een afspraak